Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


smink a suliba.!! :))

 Sminkelj divatosan de mégis suliba illően.!;D 


Az iskolai sminkviselés elég kényes téma tud lenni, főleg a középiskolában, ahol mind a szülők indulás előtt, mind a tanárok bent a négy fal között beleköthetnek a kinézetünkbe. Egyetemen és főiskolán már sokkal szabadabbak lehetünk a sminkünket illetően is, de azért itt is érdemes a szolidabb változatoknál maradni.

 


Az arc

Ha valami, akkor a bőrünk tökéletesnek láttatása mindenképp megengedett. Egy fiatal bőrnek viszont többnyire nincs szüksége napi szintű alapozó viseletre, legalábbis semmiképp sem erősen fedőre. Ha tinédzser vagy, és csúnya a bőröd a pattanásoktól, akkor sajnos jobb, ha tudod, hogy egy vastagon felkent, erős fedésű alapozó nem teszi láthatatlanná a problémát. Ha a pattanások piros színe nem is, de a kiemelkedő formájuk mindenképp látható lesz, és ami még rosszabb, minden bizonnyal a többieknek fel fog tűnni, hogy két centi vastagon áll a bőrödön a vakolat. Az ilyesmit nem alapozóval kell elfedni, hanem kezelésre szorul, azaz irány a bőrgyógyász! Akinek néhány bőrhiba található az arcán, az használjon korrektort, esetleg fölé egy por állagú alapozót, lehetőleg olyat, ami ásványi vagy bio összetevőkből áll, és ezáltal nem mérgezi a bőrt.  
Ha sápadtak vagyunk vagy egyszerűen csak szeretnénk feldobni az arcunkat egy kicsit, akkor használjunk természetes árnyalatú, rózsaszínes vagy barnás pirosítót. Fontos, hogy ne essünk túlzásokba, és csak egész halványan vigyük fel a bőrünkre, s még ekkor is nagyon ügyeljünk a megfelelő eldolgozásra.

A szem

A sminkelést többnyire fekete szemceruzával kezdik a lányok, amit egyszerűen nem értek. Természetesen nekem is ez volt az első lépés. Pedig mennyivel jobban jártam volna mondjuk barnával. Kevésbé lett volna feltűnő, ha nem szépen húztam meg a kontúrt, ami valljuk be, az első vonásoknál általában így van. Szemhéjpúder tekintetében se essünk túlzásokba, használjunk visszafogott árnyalatú, inkább matt vagy maximum egy enyhe fénnyel rendelkező festékeket. Jók lehetnek a föld színek és a pasztell árnyalatok. 

Az ajkak

A legpraktikusabb, ha csak ajakápoló és esetleg egy kevésbé pigmentált szájfény kerül az ajkakra, így nem kell azon izgulni, hogy vajon a fele lekopott-e, mikor óra közben ittam a vizemből. Persze vannak, akik szemrebbenés nélkül előkapják a sminktükröt, és ott helyben pótolják is a keletkezett hiányosságot, de senkinek nem ajánlom, hogy ebbe a kategóriába tartozzon.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szzhmumu

(szavuly maria, 2014.03.06 14:55)

tnu,

tetsziik!!

(Maja, 2014.02.08 15:25)

Nekem nagyon tetszik ez az oldal. Egyet értek a többiekkel, hogy ezek a tanácsok jól jönnek egy tini lánynak. Ilyen oldalt kerestem már rég óta de ez lett a főnyeremény :D A suliban ilyen sminket csináltam magamnak és sokan dicsérték!! Köszi!

tothhajnalka@gmail.hu

(Hajni, 2012.05.12 20:28)

Az ilyen tippek mindig jól jönnek egy tini lánynak :)

Re: tothhajnalka@gmail.hu

(Angelika, 2014.01.05 15:48)

Szia! Lécci likeoljátok a facebook oldlama ott is vannak ijen tippek köszönöm! :D

Re: Re: tothhajnalka@gmail.hu

(Angelika, 2014.01.05 15:49)

Hope$ a neve

tothhajnalka@gmail.hu

(Barbicicus:D, 2013.12.14 10:07)

Imádom az oldalt, az ilyen tippek tényleg mindig jól jönnek egy lánynak.:) 

 

Profilkép
Elérhetőség

klaudiaa.. ( :

klajuu@hotmail.com


Archívum

Naptár
<< Január / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 148245
Hónap: 5466
Nap: 169